شرکت خوش نام نت گیر این هفته از محصولی رونمایی کرد که افراد زیادی در دنیا به دنبال آن هستند؛ محصولی که مطمئناً در آینده ای نزدیک مورد نیاز بسیاری از ما خواهد بود. این مودم اولین روتر گیگابیتی 4G LTE این شرکت است که به کاربر امکان برقراری ارتباط با سرعت 1 گیگابیت بر ثانیه را دارد. در ادامه با ما همراه باشید تا با این مودم فوق العاده بیشتر آشنا شویم.

همانطور که باید حدس زده باشید، این روتر از تراشه های مودم Qualcomm Snapdragon X16 LTE استفاده میکند که به به تکنولوژی 4x4 MIMO مجهز هستند و همین چند ماه پیش توسط شرکت معرفی شدند و میتوانند بر روی شبکه 4GX LTE اپراتور مخابراتی Telstra استرالیا کار کنند. البته مودم جدید نت گیر فعلاً فقط برای این اپراتور طراحی شده است و فقط کاربران استرالیایی قادر به استفاده از آن خواهند بود ولی با توجه به رشد سریع شبکه های و ویرایش های مختلف نسل چهارم اینترنت 4G LTE به نظر در سال جاری شاهد ارائه سرویس های با سرعت بسیار بالا در کشورهای دیگر نیز خواهیم بود و مسلماً شرکت های بیشتری دست به ساختن چنین روترهایی خواهند زد.
اما حالا کمی به معرفی این روتر جذاب بپردازیم. روتر Netgear Nighthawk M1 همانطور که گفتیم از جمله روترهای 4G LTE خواهد بود که میتواند جهت استفاده در شبکه های نسل چهارم پیشرفته و برای دسترسی به سرعت های بسیار بالای ارتباط بیسیم مورد استفاده قرار بگیرد. این دستگاه در یک زمان میتواند خدمات خود را به 20 دستگاه دیگر که به آن متصل خواهند شد ارائه دهد.

نکته جالب این است که این مودم به صورت قابل حمل طراحی شده است و کاربر میتواند در صورت لزوم آن را جابجا کرده و با خود به هر محلی ببرد. برای ارتباط دیگر دستگاه ها به آن نیز انواع ارتباط بیسیم مانند Wi-Fi نوع 802.11ac با پیکربندی 2x2 در نظر گرفته شده است و اگر شما بخواهید ارتباط سیمی با آن داشته باشید نیز دو پورت شبکه گیگابیت اترنت و نیز دو شکاف USB-A و USB-C در نظر گرفته شده اند تا محدودیت سرعتی از این لحاظ نیز نداشته باشید و اگر هم بخواهید از آن به عنوان یک NAS و یا پخش کننده فایلهای چند رسانه ای استفاده کنید میتوانید از درگاه میکرو اس دی آن نیز استفاده کنید.
در کنار موارد فوق یک نمایشگر کوچک 2.4 اینچی هم روی مودم قرار گرفته است که میتواند موراد لازم از قبیل سرعت برقرار ارتباط، میزان استفاده از اطلاعات و وضعیت دستگاه را به شما نشان دهد و یک نرم افزار ویژه کنترل مودم نیز برای اندروید و iOS در دسترس است که کاربر میتواند با توجه به آن به مدیریت مودم خود بپردازد. البته این را هم باید بگوییم که کار کردن با این روتر بسیار ساده است و شما در دفعات اول نیاز به طی کردن مراحل پیکربندی چندان دشواری ندارید.

در بخش مخابراتی این روتر نیز همه چیز از آخرین هاست و همانطور که گفتیم مودم اصلی آن ساخت کوالکام و از خانواده اسنپدراگون X16 است که به همراه مدول RF کوالکام WTR5975 عملیات ارسال و دریافت داده های مخابراتی را بر عهده خواهد داشت. همچنین این مودم از فناوری ارسال و دریافت چندگانه 4x4 MIMO، چهار مرحله تجمیع حامل (4x Carrier Aggregation) و مدولاسیون مرتبه بالا (256AQM) برای دستیابی به سرعت دانلود تا 1 گیگا بیت بر ثانیه و نیز از 64QAM و 2CA برای آپلود تا سرعت 150 مگابیت بر ثانیه استفاده خواهد کرد.
همانطور که پیش از این شرکت کوالکام اعلام کرده این بود، مودم های X16 LTE در داخل چیپست های جدید Snapdragon 835 شرکت نیز مجتمع شده اند و به این ترتیب اسمارت فون هایی که در ماه های آتی عرضه میشوند نیز میتوانند از این مودم و سرعت بسیار بالای آن استفاده کنند. البته در مورد مودم نایت هاوک باید به این هم اشاره کنیم که تراشه وای فای آن نیز ساخت کوالکام و از نوع دو گانه دو کاناله یا 2x2 است و به همین دلیل میتواند تا 20 دستگاه را به صورت همزمان و در دو باند 2.4 و 5.0 گیگا هرتز وای فای به شبکه متصل کند.
در انتها باید به این مطلب هم اشاره کنیم که علی رغم امانات وسیع این مودم قیمت مناسب 360 دلار استرالیا، معادل با 276 دلار امریکا برای آن در نظر گرفته شده است ولی همانطور که در ابتدای این مطلب نیز یادآور شویم در حال حاضر تنها کشور استرالیا و اپراتور Telstra عرضه کننده آن خواهند بود.